Разумков підписав постанову про створення Нацштабу з протидії біологічним загрозам

 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав постанову, в якій президенту рекомендують створити та очолити Національний штаб щодо протидії біологічним загрозам у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби.

Відповідна інформація опублікована на сайті парламенту в картці проєкту постанови №4228.

Слід додати, що регламент Верховної Ради не передбачає підписання постанов президетном України.

Головними завданнями Нацштабу визначено:

  • запровадження єдиної всеукраїнської багатоканальної телефонної лінії для всіх хворих на COVID-19 або тих громадян, які виявили симптоми;
  • забезпечення ефективної безкоштовної діагностики й тестування на коронавірус;
  • відновлення системи невідкладної медичної допомоги – медичних бригад мінімального складу, а також надання додаткової доплати у розмірі до 300% місячної зарплати на немедичних працівників бригад екстреної медичної допомоги та на всіх працівників закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу при COVID-19.

Нагадаємо, 23 січня Кабінет Міністрів України ухвалив Стратегію забезпечення біологічної безпеки та біологічного захисту за принципом “Єдине здоров’я” на період до 2025 року та план заходів щодо її реалізації.

Читайте також:
Рада ухвалила постанову про заходи протидії поширенню COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.