Майже 200 аеропортів у Європі під загрозою закриття через пандемію

 

Майже двом сотням аеропортів у Європі загрожує неплатоспроможність найближчим часом, адже коронавірусна криза продовжує завдавати збитків галузі.

Про це у вівторок, 27 жовтня, оголосила ACI EUROPE, лобістська асоціація, яка просуває колективні інтереси європейських аеропортів, повідомляє сайт Politico.

Організація заявляє, що Європі загрожує колапс значної частини авіатранспортної системи, якщо уряди не докладуть більше зусиль для підтримки сектору.

ACI Europe стверджує, що у зоні ризику – 193 аеропорти із 740 наявних. Асоціація не вказує, які саме, однак наголошує, що це насамперед  регіональні летовища, які допомагають підтримувати близько 277 тисяч робочих місць.

“Через вісім місяців після початку кризи всі аеропорти Європи витрачають гроші, щоби залишатися відкритими, а доходи навіть близько не покривають експлуатаційні витрати, не кажучи вже про капітальні витрати”, – сказав генеральний директор ACI Europe Олівер Янковец.

ACI Europe повідомила також про зниження пасажиропотоку в аеропортах Європи у вересні на 73% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Авіагалузь звинувачує карантинні заходи в різкому скороченні кількості пасажирів і закликає до спільного європейського протоколу тестування, щоби допомогти врятувати бізнес.

Як інформувала “Новинарня“, лоукост Wizz Air скасував понад 20 рейсів із України в листопаді.

Читайте також:
СБУ викрила завдання мільйонних збитків державі при будівництві “Борисполя”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна