Екснардеп-убивця Лозінський виграв вибори голови ОТГ

 

Колишній депутат Верховної Ради Віктор Лозінський, якого засуджували до 15 років ув’язнення за вбивство, переміг у голосуванні на голову об’єднаної територіальної громади поруч з місцем убивства на Кіровоградщині.

Про це в понеділок, 26 жовтня, інформує ВВС із посиланням на місцеву виборчу комісію.

“Лозінський Віктор Олександрович впевнено виграв вибори на посаду керівника Підвисоцької ОТГ Голованівського району Кіровоградської області”, – йдеться у повідомленні.

У виборчій дільниці уточнили, що оформлення протоколів ще триває. Опоненти Лозінського також підтвердили його перемогу.

Віктор Лозінський йшов на вибори як самовисуванець.

20 квітня 2011 року Дніпровський райсуд Києва засудив колишнього народного депутата від Блоку Юлії Тимошенко Віктора Лозінського до 15 років позбавлення волі за вбивство громадянина Валерія Олійника в мисливських угіддях у Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009-го.

У червні 2014 року Лозінський вийшов з ув’язнення – Бориспільський міськрайонний суд звільнив його “за станом здоров’я”. Але 24 червня Апеляційний суд Київської області, розглянувши апеляційну скаргу прокуратури на це рішення, залишив екснардепа в ув’язненні.

У вересні 2014 року суд взяв під варту працівника прокуратури, причетного до звільнення Лозінського.

Наприкінці січня 2016 року Лозінський подав документи на перерахунок терміну за “законом Савченко”, його клопотання було задоволено частково, у відбутий термін зараховано 4 роки і 36 днів (суд останньої інстанції присудив Лозінському 10 років в’язниці).

У квітні 2016-го Апеляційний суд Київської області підтвердив його умовно-дострокове звільнення.

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні пройшли місцеві вибори. Громадяни обирали депутатів обласних, районних, сільських рад, а також селищних, сільських і міських голів у 1 439 громадах.

Читайте також:
Довибори на 208 окрузі: опрацьовано понад 24% протоколів, Ляшко мінімально перемагає “слугу народу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна