У Вінниці поліція відкрила провадження проти “хулігана”, який пошкодив скриньку з президентським “опитуванням”

Фото: Поліція Вінницької області

Поліція Вінниччини відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганських дій відносно волонтера, який проводив у Вінниці так зване опитування “5 питань від президента”.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області на своїй сторінці у фейсбуці.

“25 жовтня поблизу однієї з виборчих дільниць на вулиці Андрія Первозванного чоловік штовхнув волонтера та пошкодив скриньку для проведення опитування “5 питань від президента”. (…)

Протягом пів години після надходження повідомлення про вчинення цього правопорушення працівники вишенської поліції встановили та затримали правопорушника. Ним виявися 46-річний вінничанин”, – зазначають у поліції.

Слідством розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), що передбачає обмеження волі на строк до п’яти років.

Як писала “Новинарня“, раніше на брифінгу очільник Нацполіції України Ігор Клименко повідомив, що в Києві на Подолі перевернули одну з урн з листками для “опитування” від президента. Він також запевнив, що поліція “буде припиняти будь-які хуліганські спроби, спроби вплинути на оперативну ситуацію і спроби погроз нашим громадянам”.

Читайте також:
У день виборів РОК проведе акцію #БойкотЗе,
щоб скаржитись на опитування Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна