Явка на виборах-2020 склала лише 37%, – ЦВК

 

За даними Центральної виборчої комісії, явка на місцевих виборах 25 жовтня, за інформацією із 97% тервиборчкомів, становить 37%.

Про це на вечірньому брифінгу заявив голова ЦВК Олег Діденко, передає УНН.

“Що стосується явки, станом на 21:45, ЦВК отримала інформацію від 97% ТВК… За нашою інформацією, явка становила 37% орієнтовно”, – сказав Діденко.

Для порівняння з виборами 2015 року, явка зменшилася майже на 10% – тоді вона становила 46,6%.

За даними Центральної виборчої комісії, явка на місцевих виборах-2020 була найвищою у Тернопільській області, а найнижча – у Донецькій.

“”Найвища активність виборців спостерігалась у Західній Україні, найвищий результат у Тернопільській області, там 46,87%, за попередніми даними. Найнижчий – у Донецькій області – 31,67%”, – сказав голова ЦВК.

З його слів, в цілому простежується тенденція, що на Заході і в Центрі країни активність виборців була вищою, аніж на Сході та Півдні України.

Читайте також:
Мерські екзит-поли: Кернес у Харкові, Моргунов у Вінниці і Бойченко в Маріуполі перемогли,
у Львові, Дніпрі, Одесі, Черкасах – другий тур

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна