Соціологи вже вирахували результати опитування Зеленського

 

За даними дослідження соціологічної групи “Рейтинг” в день виборів 25 жовтня, серед дільниць, де працювали соціологи “Рейтингу”, на 69% дільниць проводилось опитування президента.

Загалом в опитуванні президента найбільше брали участь виборці партії “Слуга народу” (63% – брали, 37% – ні), а найменше – виборці партії “Європейська солідарність” (27% – брали участь, 73% – ні).

На п’ять запитань від президента, за даними “Рейтингу”, респонденти дали наступні відповіді:

• Право України на використання гарантій безпеки визначених Будапештським меморандумом підтримують 78% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 10% – не підтримують, 12% – не змогли відповісти.

Водночас серед тих, хто брав участь у виборах, але не брали участь в опитуванні президента – 56% підтримують її, 13% – не підтримують, 31% – не змогли відповісти.

• Легалізацію канабісу в медичних цілях для полегшення болю важкохворих підтримують 70% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 24% – не підтримують.

Серед тих, хто брав участь у виборах, але не брали участь в опитуванні президента – 52% підтримують її, 28% – не підтримують, 20% – не змогли відповісти.

• Ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах підтримують 81% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 16% – не підтримують.

Серед тих, хто брав участь у виборах, але не брали участь в опитуванні Зеленського – 63% підтримують її, 21% – не підтримують, 16% – не визначилися.

• Ідею створення вільної економічної зони на території Донецької і Луганської областей підтримують 45% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 43% – не підтримують, 12% – не визначилися.

Серед тих, хто брав участь у виборах, але не брали участь в опитуванні президента – 33% підтримують її, 39% – не підтримують, 28% – не визначилися.

• Ідею скорочення кількості народних депутатів до 300 підтримують 95% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 4% – не підтримують.

Серед тих, хто брав участь у виборах, але не брали участь в опитуванні Президента – 81% підтримують її, 7% – не підтримують, 13% – не визначилися.

• Право України на використання гарантій безпеки визначених Будапештським меморандумом підтримують 78% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 10% – не підтримують, 12% – не змогли відповісти.

Серед тих, хто брав участь у виборах, але не брали участь в опитуванні – 56% підтримують її, 13% – не підтримують, 31% – не змогли відповісти.

За даними дослідження соціологічної групи “Рейтинг” в день виборів 25 жовтня, загалом серед усіх емоцій у тих, хто голосував, переважає надія (51%) та зацікавлення (24%), водночас у тих, хто не голосував – розчарування (35%).

Загалом, 20% із тих, хто не голосував на виборах, головною причиною назвали стан здоров’я, 19% – через те, що не проживають за місцем прописки, 15% – зайняті в день виборів, 14% – не знали, за кого голосувати. Для 12% – вибори нецікаві, 10% – через епідемію коронавірусу. У 4% немає виборів у їхньому місті/селі, ще 4% – відсутні у списках.

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибіркова сукупність: 9947 респондентів:
– у т.ч. 1200 респондентів методом опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів – опитування тих, хто НЕ ГОЛОСУВАВ на виборах.
Помилка репрезентативності: не більше 2,8%.
– у т.ч. 8747 респондентів, які ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ВИБОРАХ, на виході з 140 виборчих дільниць, відібраних випадковим чином із дотриманням принципу рівномірності. Для випадкового відбору респондентів була застосована методика сталого кроку.

Помилка репрезентативності: не більше 1,4%

Читайте також:
Діти мають право проводити “опитування від президента”, якщо їм за це не платять, – Денисова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна