МЗС України: Будапешт завдав підступного удару по зусиллях України налагодити відносини

 

Офіційний Будапешт нахабно втрутився у внутрішні справи України та завдав удару зусиллям України конструктивно вирішити наявні в українсько-угорських відносинах проблеми.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України у неділю, 25 жовтня, щодо агітації глави МЗС Угорщини Петера Сійярто на місцевих виборах у нашій країні.

“У день голосування на місцевих виборах в Україні угорська сторона вдалася до прямої агітації за партію угорців — Товариство угорської культури Закарпаття. МЗС України глибоко засмучене, що в такий спосіб офіційний Будапешт нахабно підтвердив своє пряме втручання у внутрішні справи України і завдав підступного удару послідовним зусиллям України конструктивно вирішити наявні в українсько-угорських відносинах проблеми”, – ідеться в заяві МЗС.

У Міністерстві констатують ігнорування Будапештом неодноразових закликів Києва припинити нехтувати принципи верховенства права і добросусідських відносин та з повагою ставитися до законів України.

Із Михайлівської площі заявили, що громадяни України угорського походження є важливою і невід’ємною частиною українського суспільства, мають усі необхідні права та можливості для вільного обрання своїх представників до органів місцевого самоврядування.

“Неприйнятні підказки виборцям з Будапешта порушують законодавство України і не залишають українській стороні іншого вибору як жорстко реагувати на такі кроки відповідно до усталеної міжнародної практики та законодавства України. Нагнітання угорською стороною емоцій та провокування громадян України не поважати Конституцію України та її закони приречені на провал”, – наголосили в МЗС.

Раніше цього дня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто закликав угорців, які живуть на Закарпатті, підтримати на місцевих виборах політичну силу “КМКС Партія угорців України”.

Читайте також:
Після “карантинного” скандалу Кулеба запросив главу МЗС Угорщини разом відвідати Закарпаття

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.