Після “карантинного” скандалу Кулеба запросив главу МЗС Угорщини разом відвідати Закарпаття

 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запросив міністра зовнішньої економіки й закордонних справ Угорщини Петера Сійярто наступного тижня разом відвідати Закарпаття.

Про такий підсумок їхньої телефонної розмови в понеділок, 14 вересня, повідомила пресслужба МЗС.

“Дмитро Кулеба запросив угорського колегу 23 вересня відвідати Закарпаття, щоб обговорити подальші кроки з реалізації вже досягнутих домовленостей з розвитку взаємодії в політичній, економічній, культурно-гуманітарній сферах, та взяти участь у спільних заходах”, – йдеться в повідомленні МЗС України.

Ця розмова відбулася після різкої реакції Будапешта на недопуск у Закарпатську область державного секретаря Угорщини з питань національної політики Арпада Потапі, який мав відкривати відремонтовану угорським коштом школу.

Україна пояснила це тим, що Кабмін заборонив в’їзд іноземців до 28 вересня з метою недопущення поширення на території України другої хвилі коронавірусної інфекції.

Як зазначив у розмові з Сійярто Дмитро Кулеба, запроваджені в Україні та Угорщині обмеження для в’їзду іноземців у зв’язку з поширенням коронавірусу накладають певні обмеження на всіх громадян, незалежно від статусу.

“На цьому тлі наша зустріч є чітким сигналом — обидві країни налаштовані на пошук взаємоприйнятних рішень без зволікань”, – сказав глава українського зовнішньополітичного відомства.

Міністри погодилися, що соціально-економічний успіх Закарпаття може стати спільною історією успіху відносин України та Угорщини, і що дружні відносини між двома країнами важливі для всього регіону Центральної Європи.

Читайте також:
Україна досягла порозуміння у мовному питанні з усіма країнами-сусідами, окрім Угорщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна