Вибори мера й депутатів міськради в Броварах можуть визнати недійсними через неправильні бюлетені

Фото: ФБ Павло Різаненко

У місті Бровари Київської області вибори міського голови та депутатів Броварської міської ради можуть бути визнати такими, що не відбулися, через неправильно надруковані бюлетені, що порушують таємницю голосування.

Про це повідомив у фейсбуці колишній депутат Броварської міськради, народний депутат попереднього скликання ВР Павло Різаненко.

“Усі бюлетені були виготовлені таким чином, що можна встановити волевиявлення будь-якої особи, яка проголосувала (системне порушення таємниці голосування)”, – зазначив Різаненко.

Він виклав фото, з якого видно, що на контрольному талоні до бюлетеня проставлено унікальний номер бюлетеня, за яким можна встановити, хто як проголосував.

“Це грубе системне порушення виборчого законодавства”, – наголосив колишній нардеп, зазначивши, що таким чином надруковано всі бюлетені з виборів міського голови Броварів та депутатів Броварської міськради, друк яких замовляла міська територіальна виборча комісія.

Натомість бюлетені з виборів депутатів обласної та районної рад, які замовляли, відповідно, обласна та районна ТВК, надруковані взагалі без номерів, зазначив Різаненко.

Читайте також:
Місцеві вибори 2020: коли, кого і як обирають

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна