У Черкасах відкрили Будинок ветеранів. ФОТО

 

У Черкасах на місці занедбаної школи відкрили Будинок ветеранів.

Будинок ветеранів носитиме ім’я старшого лейтенанта 3-го окремого полку спеціального призначення Євгена Подолянчука, передає в суботу, 24 жовтня, АрміяInform.

Військові розповідають, що в новоствореному Будинку ветеранів надаватимуть юридичну допомогу ветеранам та їхнім сім’ям, працюватиме кабінет психотерапевта, діятиме музей АТО/ООС, а також офіс громадської організації “Ветеранське братерство”.

Також на базі Будинку ветеранів функціонуватиме дитяча телестудія “Черкаси24”. Тут для дітей створять різні секції, зокрема з гімнастики та малювання.

Творцем та ідейним натхненником проєкту є голова ГО “Ветеранське братерство Черкащини” Володимир Болсуновський.

Він після повернення з війни хотів створити в Черкасах місце, де могли би збиратися ветерани та їхні родини.

“Коли у 2016 році я прийшов із фронту, побачив цю занедбану будівлю, то подумав, що добре було би тут  організувати місце, де ветерани могли би спілкуватися й отримувати допомогу… Наша громадська організація взяла це приміщення в оренду. З командою із 17 людей ми довели все до ладу  – і ось результат. Тепер можна працювати в гарних умовах”, – зазначив Болсуновський.

<
>

За його словами, міська рада виділила на ремонт 1,3 млн гривень. Для ветеранів увесь функціонал Будинку ветеранів буде безкоштовним.

До урочистостей відкриття долучилися представники Міністерства України у справах ветеранів, очільники міста Черкаси та області,  ветерани та небайдужі черкащани.

Читайте також:
“Почуйте ветеранів!” На Майдані попрощалися з Миколою Микитенком, який вчинив самоспалення на знак протесту. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна