Україна чекає на швидший обмін з ОРДЛО десятьох осіб за медичними показниками, – Резніков

 

Україна подала списки на обмін з ОРДЛО утримуваними особами за чотирма категоріями та розраховує на найскоріше звільнення перших десяти громадян, які потребують медичної допомоги.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, член ТКГ Олексій Резніков, відповідаючи на запитання “Укрінформу”.

“На сьогодні ми перебуваємо в режимі перемовин. Українська сторона подала списки за чотирма категоріями на ім’я відповідного модератора ОБСЄ. І сьогодні стоїть питання про одну з можливих перших хвиль з десяти осіб, які особливо потребують звільнення у зв’язку з певними медичними показниками. Ми маємо надію, що окупаційний режим, який працює під дахом Російської Федерації, все ж таки завершить свої формальні речі. Тому є шанс, що ми дійдемо до нового етапу взаємного звільнення утримуваних осіб”, – повідомив Резніков.

Він відмовився називати прізвища згаданих / осіб та наголосив, що часові рамки обміну передбачити складно.

“На жаль, використовують (представники “ДНР/ЛНР”) людей як заручників для того, щоб у перемовинах максимально виторгувати по інших позиціях”, – пояснив віцепрем’єр.

Резніков також запевнив, що контакти у безпековому та гуманітарному аспектах в рамках ТКГ відбуваються постійно.

Нагадаємо, останній обмін полоненими з ОРДЛО відбувся ще в грудні 2019 року.

Читайте також:
“Нагадати про кожного”: учасники акції в Києві вимагають від влади повернути полонених і зниклих. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна