Якщо РФ наважиться на ескалацію на Донбасі, матиме потужну відсіч, – Данілов

 

У Раді національної безпеки та оборони України заявили, що дадуть потужну відсіч Російській Федерації у разі ескалації на фронті.

Про це під час прямого включення зі США заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, повідомляє “Укрінформ” у середу, 21 жовтня.

“З урахуванням того, що зараз відбувається у світі, з урахуванням ситуації, пов’язаною з Білоруссю, Молдовою, Нагірним Карабахом, ми вважаємо, що така загроза (ескалації бойових дій на Донбасі, – “Н”) існує, і вона існувала постійно”, – зазначив Данілов.

Він наголосив, що Росія намагається максимально застосувати політичний вплив.

“РФ сьогодні вкладає шалені гроші, розраховані на російський сегмент, і саме на російськомовне населення”, – уточнив секретар РНБО.

Олексій Данілов нагадав слова глави МЗС РФ Сергія Лаврова, що вони “захищають не росіян, а російськомовних”.

“Тому просування російської мови для них є домінантою не тільки в Україні, а по всьому світу”, – наголосив він.

Водночас Данілов підкреслив, що “в разі, якщо Путін зважиться на подальше військове втручання, то матиме дуже потужну відсіч”.

Він зазначив, що Збройні сили України зараз набагато міцніші і краще озброєні та вишколені, ніж у 2014 році, коли РФ розгорнула збройну агресію.

Данілов подякував країнам НАТО, які беруть участь у підготовці українських воїнів за стандартами Альянсу, та запевнив, що бюджет у сегменті безпеки та оборони України фінансується достатньою. Зокрема, в проєкті на наступний рік передбачено виділити 5,93% від ВВП на потреби оборони.

Секретар РНБО виступив під час прямого включення з Вашингтоном на тему “Квест для зрілої нації”, організованого Центром американсько-українських відносин, Українським конгресовим комітетом Америки та Американською радою з питань зовнішньої політики.

Читайте також:
Україна аналізує роль безпілотників під час бойових дій в Нагірному Карабаху, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна