Під Києвом зловмисники хотіли викрасти доньку телеведучої – вимагали $200 тисяч

 

У Києві учасники організованої групи викрали шестирічну дочку блогерки та ведучої одного з українських телеканалів з метою подальшого отримання викупу в розмірі 200 тисяч доларів за повернення дитини.

Про це в середу, 21 жовтня, поінформувала пресслужба офісу генпрокурора.

За процесуального керівництва прокурорів ОГП слідчими Головного слідчого управління Національної поліції спільно із оперативними працівниками Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції було викрито організовану групу, учасники якої здійснили викрадення малолітньої дитини з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 146 КК України).

“За даними слідства, на території Києво-Святошинського району Київської області учасники організованої групи викрали шестирічну дочку блогера та ведучої одного з українських телеканалів з метою подальшого отримання матеріальної вигоди у розмірі 200 тисяч доларів за повернення дитини. Вони ретельно готувалися до вчинення злочину, розподіливши між собою ролі та орендувавши будинок, у якому мали намір утримувати дитину”, – повідомили у прокуратурі.

Зазначається, що вчинення злочину відбувалося під контролем правоохоронців.

“Під час передачі 150 тисяч доларів, осіб, причетних до викрадення, затримано в порядку ст. 208 КПК України. Дитину повернули батькам”, – пояснили в ОГП.

Для викриття злочинної діяльності правоохоронці одночасно провели обшуки у домоволодіннях і транспортних засобах учасників цієї організованої групи.

Наразі затриманим особам готується повідомлення про підозру та обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває, проводяться першочергові слідчі дії.

За даними джерела “Української правди”, мова йде про блогерку Альону Лоран.

Читайте також:
На Дніпропетровщині поліція викрила банду, що викрадала й катувала людей. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна