На Дніпропетровщині поліція викрила банду, що викрадала й катувала людей. ВІДЕО

 

У Дніпропетровській області правоохоронці викрили банду, яка протягом декількох років займалася розбійними нападами, вимаганням, а також викраденням та катуванням людей.

Про це в п’ятницю, 17 липня, інформує пресслужба Національної поліції України.

“На Дніпропетровщині поліцейські припинили діяльність банди та вилучили у них арсенал зброї. Учасники організованої злочинної групи протягом декількох років займалися розбійними нападами, збутом наркотиків, залякуванням та катуванням людей. Наразі п’ятьох активних членів банди затримано, їм повідомлено про підозри та обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою”,  – заявив голова Нацполіції Ігор Клименко.

За його словами, до складу групи входило щонайменше десяток осіб віком від 22 до 45 років. Всі вони раніше були засуджені за вчинення аналогічних злочинів. Один із затриманих перебував у міжнародному розшуку.

“Ми встановили їх причетність до скоєння низки злочинів на території Дніпропетровської області, в тому числі пов’язаними із викраденням людей, катуванням, вимаганням. Наразі ми проводимо в них обшуки і вже виявили та вилучили цілий арсенал. Там понад 30 одиниць різноманітної зброї, гранати, міни, тротилові шашки та майже п’ять тисяч набоїв різного калібру”,  – розповів Клименко.

П’ятеро членів організованого злочинного угруповання затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України також затримано і лідера групи – 45-річного місцевого мешканця із багатою кримінальною історією.

Наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії, встановлюються особи, які також можуть бути причетні до злочинної діяльності банди.

Відповідно до Кримінального кодексу України, за вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі.

Також у разі встановлення додаткових фактів скоєння злочинів учасниками групи, їх діям буде надана відповідна правова оцінка.

Читайте також:
Поліція сфальсифікувала кримінальну справу щодо великого схрону зі зброєю на Донеччині, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна