Поліція сфальсифікувала кримінальну справу щодо великого схрону зі зброєю на Донеччині, – ЗМІ

 

Військова прокуратура і Нацполіція Донецької області на базі 3-го полку спецназу в Дніпропетровській області сфальсифікували кримінальну справу про виявлення масштабного схрону зі зброєю.

Про це в середу, 29 квітня, повідомили журналісти видання “Цензор.нет”.

Того ж дня офіс генпрокурора заявив про виявлення масштабного схрону зі зброєю – БМП, БТР, протитанкова гармата, три міномети і 100 тонн боєприпасів у двох областях.

“Наразі тривають слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення походження зазначеного озброєння та причетних осіб”, – заявили в ОГП.

Джерело з командування 3-го полку спецназу ЗСУ розповіло журналістам, що насправді генпрокуратура показала на фото обшук у селі Великомихайлівка Покровського району Дніпропетровської області, тобто колишньої бази Української добровольчої армії.

У лютому 2020-го року вся ця база разом із усім озброєнням і технікою була офіційно передана полку, спільно зі співробітниками військової контррозвідки СБУ був проведений опис всього майна, почався процес постановки на баланс армії, проведено все необхідне службове листування, завірені документи.

“Обшук почали через два місяці, після того, як ми зайняли цей об’єкт і він перебував під контролем спецназу. Я так зрозумів, хтось вирішив собі намалювати якісь досягнення, але це ж повна брехня, причому легко перевіряється”, – наголосили у 3-му полку спецназу, пише журналіст Юрій Бутусов у фейсбуці.

“Це колишня тилова база 5-го батальйону УДА, яку знають всі. Я здивований, що прокуратура і поліція, отримавши всю інформацію від військовослужбовців, від СБУ, вирішили влаштувати цей скандал. Просто дискредитують країну, що тут нібито БМП і боєприпаси невідомо кому належать”, – сказав командувач УДА Дмитро Ярош.

Читайте також:
Ярош: Потрібні дострокові вибори, наступним президентом має стати бойовий офіцер

“Венедіктова – вбивця справи Гандзюк”: активісти прийшли до будинку генпрокурорки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна