СБУ запобігла проведенню незаконному референдуму про створення ОТГ на Харківщині

 

Служба безпеки запобігла спробі сільської ради на Харківщині незаконно провести місцевий референдум про створення об’єднаної територіальної громади.

Про це повідомляє пресслужба СБУ

“Оперативники спецслужби встановили, що селищний голова одного з населених пунктів Лозівського району Харківської області 21.09.2020 підписав незаконне рішення сесії ради про призначення місцевого референдуму для створення об’єднаної територіальної громади.

Депутати разом із селищним головою вирішили, що нова територіальна громада, центром якої повинен був стати саме їхній населений пункт, має об’єднати ще сім сусідніх сіл. Через проведення “референдуму” депутати планували надати своєму рішенню статус легітимного”, – зазначається в повідомленні.

Як повідомляють в СБУ, в четвер, 22 жовтня, на момент початку роботи комісій з проведення місцевого референдуму, правоохоронці почали встановлювати причетних до організації голосування. Також вони вилучили речові докази.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження і попереджають про недопустимість дій, за ст. 110 ККУ, що можуть призвести до порушення цілісності і суверенітету держави.

Читайте також:
СБУ затримала групу сепаратистів, які агітували за створення “Запорізької народної республіки”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна