ООС: окупанти чотири рази порушили “режим тиші”, ЗСУ відкрили вогонь у відповідь

 

Протягом доби середи, 21 жовтня, збройні формування Російської Федерації п’ять разів порушили домовленості, що були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року.

Про це інформує пресцентр штабу ООС.

“У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї неподалік населеного пункту Лебединське. Ще два факти порушення режиму припинення вогню зафіксовано у передмісті Авдіївки, де в обідній та у вечірній час ворог застосовував гранатомети різних систем”, – йдеться в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” у вечірній час доби противник зі стрілецької зброї вів обстріл позиції Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Артема.

Для придушення вогневої активності ворога, збереження власного життя і здоров’я, українські воїни відкрили вогонь у відповідь, що змусило противника припинити обстріл. Втрати противника уточнюються.

Бойових втрат і поранень серед українських захисників не було.

“У районі населених пунктів Мар’їнка та Авдіївка задокументовано проліт ворожого БПЛА типу “Орлан-10″ без перетину лінії розмежування. Засоби радіоелектронної боротьби Об’єднаних сил подавили безпілотник противника, що унеможливило його подальше використання”, – зазначили також у штабі.

Від початку поточної доби, 22 жовтня, станом на 8:00, збройні формування Російської Федерації двічі порушили режим припинення вогню. У районі Новолуганського ворог застосував автоматичний станковий гранатомет, а поблизу Артема – стрілецьку зброю. На цю вогневу провокацію противника підрозділи Об’єднаних сил відкрили вогонь у відповідь.

На інших ділянках відповідальності українських підрозділів по всій лінії розмежування спостерігається тиша. Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Ситуація у районі проведення операції залишається контрольованою українськими захисниками.

Читайте також:
Військовим аташе розказали, як окупанти використовували трасуючі кулі на Луганщині та спричиняли пожежі

Вояж “слуг народу” на Донбас почався з жорсткої критики за скорочення армії. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна