Військовим аташе розказали, як окупанти використовували трасуючі кулі на Луганщині та спричиняли пожежі

 

На Донеччині відбулась зустріч представників командування Об’єднаних сил, місцевої влади та Київської асоціації військових аташе.

Українську сторону очолив заступник командувача ОС генерал-майор Віктор Ганущак, іноземну – полковник Йозеф Шури, передає пресцентр штабу операції у вівторок, 20 жовтня.

“У такий нелегкий для українського народу час ми розглядаємо ваш візит як чергове підтвердження солідарності з Україною в її боротьбі з російським агресором, а також як значний внесок в зміцнення стабільності та безпеки в Європі зокрема та у світі загалом”, – сказав генерал-майор Ганущак.

Під час брифінгу заступник командувача ОС ознайомив іноземних гостей із поточною безпековою ситуацією, що склалася в районі проведення операції Об’єднаних сил. Зокрема, він наголосив на тому, що Україна, попри провокації ворога, неухильно дотримується домовленостей, досягнутих в межах Тристоронньої контактної групи.

“Ситуація в районі проведення ООС залишається контрольованою. Хоча противник, на жаль, відкриває вогонь неподалік наших позицій по всій лінії розмежування. Ворог проводить такі провокаційні постріли для того, аби змусити Об’єднані сили відкрити вогонь у відповідь. Попри це Українська сторона, за посередництва СЦКК та ОБСЄ, робить усе можливе, щоб зберегти досягнуті домовленості”, – сказав військовий.

Окрім того, Віктор Ганущак розповів присутнім про застосування ворогом трасуючих куль, унаслідок чого в Луганській області виникли масштабні пожежі.

“У період із 30 вересня по 3 жовтня противник, використовуючи сприятливі погодні умови, зокрема сильний поривчастий вітер, навмисне здійснив постріли зі стрілецької зброї виключно трасуючими кулями в напрямку позицій підрозділів ОС. Унаслідок цього виникли осередки пожеж, які в подальшому переросли в масштабні пожежі на підконтрольній Україні території Луганської області”, – наголосив заступник Кравченка.

Військові аташе висловили своє захоплення українській стороні за те, що українські військовослужбовці не лише сьомий рік поспіль гідно протистоять такому підступному противнику, як Російська Федерація, а й у співпраці із очільниками регіону підтримують місцеве населення, надаючи всебічну допомогу та відновлюючи зруйновану інфраструктуру.

Читайте також:
Близько сотні “слуг народу” на два дні поїхали на Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна