Грузинська поліція звільнила всіх заручників із банку в Зугдіді, грабіжника шукають

 

Поліція Грузії звільнила всіх 43 людей, які 21 жовтня були захоплені як заручники у філії “Банку Грузії” в місті Зугдіді.

Про це в четвер, 22 жовтня, повідомляє сайт “Новости-Грузия”

За даними МВС Грузії, більшість заручників була звільнена внаслідок переговорів, людей випускали поетапно.

Зараз поліцейські продовжують активні оперативно-розшукові заходи з метою затримання нападника.

Зловмисник звільнив заручників після передачі грошей, яких він вимагав. За даними ЗМІ, йдеться про пів мільйона доларів. Також він отримав гарантії безпеки після того, як вийшов із приміщення банку.

Ймовірно, зі Зугдіді грабіжник попрямував в сторону сусіднього Цаленджихського району. Таким чином він міг дістатися до Абхазії – регіону, який не контролюється центральною владою Грузії.

У регіональному управлінні поліції тривають допити звільнених громадян.

Озброєний чоловік у військовій формі і масці увірвався до будівлі “Банку Грузії” в Зугдіді 21 жовтня. Повідомлялося про стрілянину. Понад сім годин зловмисник утримував всередині людей – відвідувачів і співробітників банку.

Свої вимоги він оголосив через одного із заручників, який сконтактував із ЗМІ, – 500 тисяч доларів і вертоліт або можливість безпечного відходу на автобусі разом із заручниками. У разі невиконання умов злочинець обіцяв почати розстрілювати заручників.

МВС розслідує те, що трапилося за статтями “розбій”, “протиправне придбання, зберігання і носіння вогнепальної зброї» і «захоплення заручника”.

Читайте також:
Вибори в Грузії: Саакашвілі погодився очолити уряд, якщо опозиція переможе

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна