“Слуга народу” пропонує скасувати другий тур місцевих виборів

 

Народна депутатка з фракції політичної партії “Слуга народу” Тетяна Грищенко зареєструвала у Верховній Раді проєкт постанови щодо скасування другого туру місцевих виборів у період карантину.

Про це Грищенко повідомила у середу, 21 жовтня, у фейсбуці.

“Пропонується скасувати повторне голосування на виборах депутатів сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч) та сільського, селищного, міського голови. Основною метою прийняття цієї постанови є недопущення надмірного навантаження на медичну систему України та забезпечення протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, епідемії грипу і гострих респіраторних інфекцій, зниження рівня загрози життю і здоров’ю населення”, – зазначила Грищенко.

Водночас вона нагадала, що станом 21 жовтня “лічильник кількості нових хворих перетнув позначку в 6700“, а тому “нинішня ситуація вимагає кардинальних кроків”.

“Другі тури виборів нікуди не дінуться. Проведемо після карантину. Переконана: здоров’я та життя наших громадян важливіші за будь-яку політику!”, – вважає депутатка.

Проєкт постанови №4234 “Про внесення зміни до Постанови Верховної Ради України “Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році” зареєстровано у парламенті 20 жовтня.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія призначила на неділю, 25 жовтня, вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад, а також сільських, селищних та міських голів, які відбудуться вперше після скорочення кількості адміністративних районів.

Читайте також:
Опитування Зеленського на виборах профінансує “Слуга народу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна