У Росії розбився бомбардувальник Су-34

 

Фронтовий бомбардувальник Су-34 зазнав аварії в Хабаровському краї.

Про це повідомили в середу, 21 жовтня, в пресслужбі Східного військового округу РФ, передає російське федеральне агентство ТАСС.

За даними округу, літак розбився “при проведенні планового навчально-тренувального польоту”.

“Льотчики катапультувалися. Їх здоров’ю загрози немає. В даний час члени екіпажу евакуйовані на аеродром базування”, — сказали в пресслужбі.

Літак впав в лісисто-рівнинній місцевості. Політ виконувався без боєкомплекту, на землі руйнувань немає, відзначили в СВО.

“Для встановлення причин і обставин події до місця аварії направлено комісію Східного військового округу”, — додали в окрузі.

Додамо, що Су-34 призначений для ураження як наземних, так і повітряних об’єктів супротивника вдень і вночі за будь-яких метеоумов.
У літаку використовується кероване озброєння класу “повітря — земля” і “повітря — повітря”. Дальність польоту Су-34 — до 4000 км, максимальна швидкість — до 1900 км/год, бойове навантаження — до 8 тонн.

Читайте також:
У Росії розбився винищувач Су-30

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна