У Росії помер протоієрей РПЦ Смірнов, який виступав за освячення ядерної зброї

 

У Росії помер протоієрей Російської православної церкви Дмитро Смірнов, який, зокрема, називав ядерну зброю запорукою існування Росії, її народу і культури та виступав за освячення ядерних боєголовок.

Його смерть підтвердив на своєму телеграм-каналі прессекретар Синодального відділу РПЦ із церковної благодійності та соціального служіння Василь Рулінський у середу, 21 жовтня.

Смірнову було 69 років.

“Стало відомо про смерть отця Димитрія Смірнова. Владика Пантелеймон в Южно-Сахалінську звершив панахиду за новопреставленим отцем Димитрієм”, – написав Рулінський.

Нагадаємо, що Смірнов був почесним головою Патріаршої комісії з питань сім’ї, захисту материнства і дитинства.

Російські ЗМІ повідомляли, що ще у травні він серйозно перехворів на коронавірус і потребував тривалої реабілітації, яка мала закінчитися восени. У вересні Смірнов був госпіталізований у НДІ імені Скліфосовського. Однак причина смерті російського священника поки не відома.

Смірнов відомий своїми скандальними висловами. Так, у розпал пандемії коронавірусу він порадив росіянам, які втратили доходи через карантин, просити милостиню.

Ще одна скандальна фраза Смірнова пов’язана з ядерною зброєю, яку він назвав запорукою існування Росії, її народу і культури. Так, в інтерв’ю “Ехо Москви” він відреагував на ідею комісії міжсоборної присутності РПЦ про відмову від обряду освячення деяких видів зброї.

“Не підтримую. Існування Росії як держави й народу цілком і повністю залежить від тієї зброї, яка існує в наших силових структур. Зовсім не погано, що вона благословляється церквою. Це захист народу, наших храмів, нашої культури. Ми бачимо з гібридної війни, яка проти нас ведеться, взагалі шалену ненависть. Нас рятують тільки ракети, кораблі, підводні човни, оснащені ядерною зброєю. Якщо ми хочемо зникнути, то будь ласка. Це дуже серйозно. Тільки завдяки ракетам ми існуємо, нас давно би знищили”, – висловився Смирнов.

Крім того, скандальний священнослужитель збрехав, заявивши, що Росія нібито використовує зброю тільки для оборони.

“А ми за мир, ми ні на кого не нападаємо. Вони (вороги. – ред.) бояться удару у відповідь, ось і все. У нас і військова доктрина оборонна, це оборонна зброя”, – зазначав тоді протоієрей РПЦ.

Читайте також:
У РФ від коронавірусу померли два високопоставлені архієреї РПЦ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна