НАТО проконсультується з Україною під час формування своєї концепції до 2030 року, – Столтенберг

 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтеберг запевняє, що в його доповіді про майбутнє Альянсу до 2030 року буде відображено інтереси країн-партнерів, зокрема України та Грузії.

Про це він сказав у середу, 21 жовтня, в Брюсселі під час віртуальної прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістки агентства “Інтерфакс-Україна”.

“Пізніше цього року буде доповідь експертів. Спираючись на цю доповідь, як і на консультації та пропозиції союзників, обговорення міністрів закордонних справ, яке відбудеться в грудні, я винесу на обговорення мої пропозиції для глав держав та урядів. Частиною цього процесу, як роботи експертної групи, так і моїх консультацій, які відбудуться до обговорення цих пропозицій, будуть консультації з партнерами, включно з Грузією та Україною”, – запевнив генсек НАТО.

Столтенберг наголосив, що для НАТО “партнерство має велике значення”.

“Грузія та Україна – партнери, яких ми високо цінуємо. Вони важливі для НАТО з багатьох причин: вони беруть участь у місіях та операціях НАТО, а також мають стратегічну важливість у регіоні Чорного моря, яка зросла. Тому тісно працювати з ними, обговорювати та слухати таких партнерів, як Україна чи Грузія, – важлива частина всього процесу переосмислення НАТО-2030″, – додав Столтенберг.

На саміті в Лондоні в грудні 2019 року лідери Альянсу дали доручення генсеку здійснити переосмислення організації з тим, щоб зробити Альянс сильнішим політично та у військовому плані, так званий процес НАТО-2030.

З цією метою Столтенберг також створив групу експертів, яка має підготувати свої рекомендації до грудневої зустрічі міністрів закордонних справ.

Читайте також:
НАТО створює космічний командний центр у Німеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна