Через посилення впливу РФ: Україна, Польща та Литва активізують співпрацю у сфері безпеки

 

Україна, Польща та Литва активізують співпрацю у сфері безпеки в рамках “Люблінського трикутника”. Причиною цього є ситуація в Білорусі та можливе посилення впливу Росії в регіоні.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов під час зустрічі з послом Литви в Україні Вальдемарасом Сарапінасом у вівторок, 20 жовтня.

“Керівники безпекових відомств України, Литви та Польщі активізують співпрацю у форматі “Люблінського трикутника”. Така зустріч повинна бути організована найближчим часом”, – йдеться в повідомленні пресслужби РНБО.

Данілов зазначив, що результати президентських виборів, які відбулися у Білорусі, впливатимуть на безпекову ситуацію в Європі, зокрема, зважаючи на російський чинник.

“Можливе посилення впливу РФ – виклик для України, Литви та Польщі. Наша співпраця є важливою для збереження миру і спокою у регіоні”, – сказав Олексій Данілов.

Він подякував Литві за підтримку України в її боротьбі зі збройною агресією РФ у відновлені територіальної цілісності та суверенітету держави.

Як запевнив посол Вальдемарас Сарапінас, Литовська Республіка і надалі підтримуватиме Україну в її протистоянні з РФ, а також її європейські й євроатлантичні прагнення, вступ України до ЄС і НАТО.

“Ми будемо з вами до вашої, а, значить, і нашої перемоги”, – наголосив він.

Як інформувала “Новинарня“, у липні 2020 року Україна, Польща та Литва створили нову платформу “Люблінський трикутник”. 

Читайте також:
Держави “Люблінського трикутника” закликають Лукашенка не застосовувати силу проти громадян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна