Американські F-22 перехопили пару російських Ту-95 поблизу Аляски

 

Американські винищувачі F-22 перехопили пару російських бомбардувальників Ту-95 поблизу берегів Аляски.

Про це в середу, 21 жовтня, інформує “Український мілітарний портал” із посиланням на Командування аерокосмічної оборони Північної Америки (NORAD).

19 жовтня понад годину два російські бомбардувальники Ту-95 у супроводі двох Су-35 перебували в небі поблизу берегів Аляски й залишались у міжнародному повітряному просторі.

“Сили NORAD 24/7/365 готові відповісти на можливі загрози Канаді та Сполученим Штатам. Швидкість та готовність нашого персонального складу забезпечує успіх у протистоянні потенційним загрозам в аерокосмічній сфері відповідно і вчасно”, – заявив командувач аерокосмічної оборони Північної Америки генерал Глен ВанГерк.

Як відомо, забезпеченням протиповітряної оборони північноамериканського континенту займається об’єднане американо-канадське командування ППО північноамериканського континенту (NORAD), яке було створено в 1957 році в результаті двосторонніх угод, підписаних урядами США і Канади.
До складу NORAD входить командування повітряно-космічної оборони, якому підпорядковуються сили і засоби американської ППО, а також сили і засоби групи канадської ППО ПС.
Місцем базування штабу командування є авіабаза Петерсон, а постійний командний пункт розташувався в укріпленому бункері, який побудований всередині гори Шайєнн.
Структурно ППО складається з систем наземного спостереження: сенсорів і радарів, розміщених на території обох країн, систем повітряного попередження і винищувальної авіації: американських літаків ДРЛВ Е-3 AWAСS, канадських винищувачів-бомбардувальників CF-18 і американських винищувачів F-15, F-16, F-22 та F-35.

Читайте також:
Працівників російського “Аерофлоту” позбавили віз США за контрабанду продукції Apple

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.