До Одеси між солодощів та кукурудзяного крохмалю доставили 750 кг “бойового наркотику ІДІЛ”. СБУ знайшла

 

Служба безпеки України блокувала в Одесі транзит через нашу країну 750 кілограмів психотропної речовини каптагон, відомого як “бойовий наркотик Ісламської держави”.
На чорному ринку вилучений товар оцінюється у понад 30 мільйонів доларів.

Про це у вівторок, 20 жовтня, повідомили в пресцентрі української спецслужби.

У ході спецоперації оперативники та слідчі спецслужби встановили, що організували переправлення двоє мешканців Одеси та Львова.

“Вони замовили психотроп в одній з країн Середземноморського басейну. Товар на початку вересня прибув до морського порту “Південний”, де був прихований в контейнері із солодощами. Потім наркоділки перемістили вантаж у складське приміщення. Для переправлення каптагону до однієї з країн Перської затоки вони придбали партію кукурудзяного крохмалю, в який приховали пакунки з психотропом”, – інформують у СБУ.

Два контейнери з наркотиками зловмисники доставили до Одеського морського порту.

Після декларування вантажу в митних органах співробітники СБУ затримали фігурантів: одного під час спроби вильоту із Одеси, другого ‒ за місцем проживання. Контейнери з каптагоном вилучено правоохоронцями.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Управління СБУ в Одеській області за ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів), вирішується питання щодо оголошення обом фігурантам про підозру.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до функціонування транскордонної контрабанди наркотиків.

Читайте також:
В Одесі в контейнері з бананами, що прибув із Південної Америки, виявили 112 кг кокаїну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна