В Одесі в контейнері з бананами, що прибув із Південної Америки, виявили 112 кг кокаїну

 

В Одесі співробітники Служби безпеки України запобігли контрабанді з Південної Америки великої партії кокаїну, вартість якої за тіньовими розцінками становить $17 млн.

Як повідомляє пресцентр СБУ в середу, 9 вересня, нелегальний вантаж прибув до Морського торговельного порту “Південний” у контейнері з бананами.

“Під час поглибленого митного огляду вантажу правоохоронці виявили в середині контейнера дві сумки з 112 кілограмами кокаїну, розфасованими в брикети”, – йдеться в повідомленні.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України.

Зараз тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у наркобізнесі.

Перевіряють також можливу причетність співробітників контролюючих органів до контрабанди кокаїну.

Нагадаємо, тиждень тому СБУ вже виявляла схожий випадок, в контейнері з бананами в Україну намагалися ввезти пів близько 60 кг кокаїну.

Читайте також:
У Києві на збуті кокаїну затримали поліцейського з іменною зброєю Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна