ЗСУ на Півдні України відпрацьовують знищення ворожих БПЛА

 

У підрозділах, які утримують позиції на півдні України, активно триває тренування в знищенні ворожих безпілотників.

Про це вранці в понеділок, 19 жовтня, повідомляє пресцентр Командування Об’єднаних сил ЗСУ.

Зазначається, що узагальнюється та поширюється досвід щодо виявлення і знищення малорозмірних цілей з малою швидкістю руху та низькою висотою польоту.

“Безпілотні літальні апарати в навчальних цілях підіймаються в небо декілька разів на тиждень, і вдень, і вночі. Така інтенсивність обумовлена необхідністю вдосконалення навичок з прикриття критичних об’єктів військової та цивільної інфраструктури від дій малих безпілотних літальних апаратів та постійного підтримання вишколу воїнів-зенітників”, – цитує командувача об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва його пресслужба.

За словами КОС ЗСУ, українські військові наразі наочно демонструють “хибність думки деяких експертів” про безуспішність боротьби з безпілотниками.

“Якщо в підрозділі методично грамотно організовано певну роботу й добре підготовлений особовий склад, знищити навіть таку малорозмірну ціль абсолютно реально. Запорукою цього, є чіткий розподіл між наявними силами та засобами, що призначені для боротьби з БПЛА. За цих умов — час від візуального виявлення ворожого безпілотника, визначення параметрів його руху до вогневого ураження цілі наявними засобами є мінімальним” – зауважив Сергій Наєв.

Це залежить й від умов, коли застосування ракет протиповітряної оборони, за певних обставин, є недоцільним або неможливим.

Наєв резюмував, що українські військовослужбовці впевнено демонструють, що здатні не допустити терористичні атаки на важливі об’єкти та знаходяться у повній бойовій готовності збивати ворожі БПЛА.

Як інформувала “Новинарня“, на Херсонщині “Смерчі” та “Точки-У” відпрацювали точне наведення на цілі. 

Читайте також:
Танки й ракети на пасовищах Херсонщини: як виглядає оборонний щит ЗСУ на Кримському напрямку. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна