Військові водолази провели інженерну розвідку переправи через Сіверський Донець

 

У Луганській області військові водолази провели інженерну розвідку понтонно-мостової переправи через річку Сіверський Донець.

Про це в понеділок, 19 жовтня, повідомляє АрміяInform.

“Це планові контрдиверсійні заходи з інженерної розвідки на наявність вибухонебезпечних предметів, які проводять відповідно до розпорядження командувача операції Об’єднаних сил. Цією понтонно-мостовою переправою щоденно користуються сотні мешканців навколишніх сіл. У магазини везуть продукти харчування, до людей прибувають карети швидкої медичної допомоги, офіцери цивільно-військового співробітництва – з допомогою, рятувальники – з пожежною технікою, рухаються військові авто, спецтехніка. Тому нам важливо розуміти і знати, що це інженерне військове з’єднання обох берегів річки є безпечним та функціонує надійно”, зазначив офіцер оперативно-тактичного угруповання “Північ” із позивним “Шрек”.

Усі військовослужбовці, які обстежували переправу, пройшли спеціальні курси підготовки на базах навчально-тренувальних центрів, мають відповідні допуски до виконання інженерних робіт під водою.

Водолази занурювались упродовж двох годин, тактильно перевірили кожен сантиметр переправи, кожен квадратний метр річкового дна в районі мосту.

“Вибухівки чи будь-яких вибухонебезпечних предметів не виявлено. Глибина, на якій ми працювали – сягала 4,5 м. Швидкість течії на цій ділянці річки 5-10 метрів на годину. Зі своїм завданням мої хлопці справились на “відмінно”. Мостова переправа безпечна”, – сказав заступник командира інженерно-саперної роти старший лейтенант Віктор Костенко після занурення.

Водолази Луганщина 2 Водолази Луганщина 3
<
>
Фото: АрміяInform

 

Читайте також:
Уперше за історію ЗСУ жінка-військовослужбовець здобула водолазну кваліфікацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна