“Свою Україну любіть”: названо переможців літературного конкурсу серед військових і волонетрів

 

У Центральному будинку офіцерів Збройних cил України в Києві відбулося нагородження переможців й номінантів традиційного патріотичного літературного конкурсу “Свою Україну любіть”.

Про це інформує пресслужба Міністерство оборони України в понеділок, 19 жовтня.

Конкурс організований Всеукраїнським благодійним культурно-науковим фондом Тараса Шевченка за сприяння Національної спілки письменників України, департаменту соціального та гуманітарного забезпечення Міноборони та Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ і відбувається з 2017 року виключно серед військовослужбовців ЗСУ та волонтерів.

Члени журі, куди входять письменники та літературознавці, обирають кращих авторів віршів та прозових творів у найрізноманітніших жанрах.

Їхні літературні праці включаються до поетичної збірки “Захалявна книжка захисника України”, яка у подальшому розповсюджують по бібліотеках військових частин.

Цього року через карантинні обмеження у церемонії нагородження взяв участь лише особовий склад гарнізону міста Києва – курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут – Максим Гаврилюк, Анастасія Дяченко (отримала диплом переможця), Микола Галась, Олександр Горобець, Владислав Дерев’янко, Станіслав Щукін і солдат Валерія Пальчинська (отримала заохочувальний диплом).

Дипломи інших переможців та учасників конкурсу передано представнику Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних сил України для подальшого вручення керівництвом військових частин.

Із повним списком переможців конкурсу можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також:
У Сухопутних військах провели конкурс на найкращого кухаря. ФОТО

Жадан, Андрухович, Михед, Дашвар, Бабкіна: 5 книжок, без прочитання яких карантин вважається недійсним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна