Стефанчук не зміг пояснити, за які кошти профінансують “опитування Зеленського” 25 жовтня

 

Анонсоване президентом Володимиром Зеленським опитування в день виборів – 25 жовтня – проводитимуть не за бюджетні кошти.

Про це в четвер, 15 жовтня, в ефірі програми “Право на владу” заявив перший заступник голови Верховної Ради, представник президента у парламенті Руслан Стефанчук.

“Це питання не з державного бюджету, хто це буде оплачувати. Я думаю, у вас буде можливість поставити це саме питання, коли президент буде в парламенті. Це прерогатива президента України. Я не можу зараз сказати, чиїм коштом це буде“, – відповів Стефанчук на запитання про джерело фінансування опитування.

Представник президента у парламенті запевнив, що і спосіб проведення всеукраїнського опитування, запропонованого президентом на 25 жовтня 2020 року і, відповідно, спосіб фінансування будуть “у повній відповідності із законом”.

Наприкінці програми він не припустив, що президент заплатить за опитування сам.

“Це можливий варіант”,- заявив Стефанчук.

Також він зазначив, що це всеукраїнське опитування не несе юридичного характеру та спрямоване на те, щоби дізнатися громадську думку.

За словами заступника голови Верховній Раді, у президента України є основна функція – виступати гарантом прав і свобод людини та громадянина. І, виходячи з цієї функції, Зеленський веде свій діалог із народом, на свій розсуд.

Як інформувала “Новинарня“, 13 жовтня президент Володимир Зеленський анонсував проведення у день місцевих виборів 25 жовтня всенародного опитування, на якому українцям запропонують дати відповідь на п’ять питань.

Центральна виборча комісія призначила на неділю, 25 жовтня, вибори депутатів до сільських, селищних, міських рад територіальних громад, а також сільських, селищних та міських голів, які відбудуться вперше після скорочення кількості адміністративних районів з 490 до 136.

Читайте також:
“Замах на конституційний лад”: ОП починає пояснювати, про що буде “опитування” 25 жовтня, опозиція вже закликає його зірвати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна