США відновлюють польоти над окупованим Кримом

 

США дозволять своїм авіакомпаніям здійснювати польоти в “певних районах” повітряного простору анексованого РФ Криму.

Про це йдеться в постанові Федерального авіаційного управління, опублікованому на сайті Федерального реєстру США в п’ятницю, 16 жовтня.

“У зв’язку зі зміною умов в Україні та супутніми ризиками для цивільної авіації США не продовжують заборону на окремі рейси в певних районах Сімферополя, термін дії якої закінчується 27 жовтня 2020 року”, – йдеться в документі.

Розпорядження набере чинності після закінчення вказаного періоду.

Водночас заборону на польоти над Дніпром продовжили на рік місяців – до 27 жовтня 2021 року – через потенційну небезпеку для цивільної авіації у зв’язку з тривалими військовими діями на Сході України.

FAA заборонило проліт американських літаків над Сімферополем на початку 2014 року, над Дніпром із середини травня 2016 року, щоб уникнути потенційної небезпеки.

Як відомо, після анексії АР Крим, Україна заборонила зліт-посадку з аеропорту “Сімферополь” всім авіакомпаніям і закрила повітряний простір над усією територією півострова.
З березня 2014 року кількість незаконних перетинань повітряних кордонів України, в межах окупованого півострова перевищила 200 тисяч. Однак до 2019 року жодна авіакомпанія не відповіла за це фінансово.

Читайте також:
США привітали українців з Днем захисника України. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна