США привітали українців з Днем захисника України. ВІДЕО

 

Сполучені Штати України привітали українців із Днем захисника України.

Вітання аташе з питань армії та оборони полковника Бріттані Стюарт українцям оприлюднили в середу, 14 жовтня, в Посольстві США в Україні.

“У День захисника України Сполучені Штати вітають хоробрих людей, які захищають демократію, суверенітет і територіальну цілісність України”, – йдеться в повідомленні, яким підписане відео, що його поширила дипустанова.

Американська полковник українською мовою звернулася до українців з нагоди свята.

“Коли заступник Державного секретаря США Біґен і Державний секретар США Помпео приїздили до України, вони відвідували меморіали загиблим солдатам. Чому? Тому що саме солдати, пожертвувавши собою, допомогли захистити демократію, суверенітет і територіальну цілісність України з огляду на російську агресію”, – каже американська полковник у вітання.

“У День захисника України – і кожного дня – ми вшановуємо відважних українців, які віддали своє життя, щоб захистити свою країну. І ми шануємо українських чоловіків та жінок, які продовжують самовіддано докладати зусиль для захисту євроатлантичного курсу України, а також її кордонів в умовах безперервної російської агресію.  Ми вітаємо захисників України, дякуємо їм за самопожертву і за те, що наважуються на ризик кожного дня. Сполучені Штати є і будуть вашим непохитним партнером“, – додала вона.

Нагадаємо, що 14 жовтня в Україні відзначають День захисника України, а також Покрову Пресвятої Богородиці та День українського козацтва. З 2015 року День захисника – державне свято і неробочий день.

Читайте також:
Президент присвоїв почесні найменування військовим частинам ЗСУ, НГУ та ДПСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна