Держспецзв’язок підписав меморандум із компанією Huawei, яка перебуває під санкціями у США

 

Державна служба спецзв’язку та захисту інформації України підписала меморандум з компанією “Хуавей Україна” з метою співпраці у сферах кібербезпеки, кіберзахисту та телекомунікацій.

Про це йдеться в пресрелізі, який у четвер, 15 жовтня, поширила агенція “Інтерфакс-Україна“.

“Ми готові тісно співпрацювати з компанією “Хуавей” для забезпечення та підвищення кіберзахисту та кібербезпеки в Україні. Держспецзв’язок глибоко цінує, що компанія світового рівня буде працювати з нами над проєктами у сфері безпеки інформації. Переконаний, що наша взаємодія зміцнить обороноздатність держави перед кіберзагрозами”, ― зазначив голова ДССЗІ Юрій Щиголь.

“Компанія “Хуавей Україна” вдячна Держспецзв’язку за цей крок у розвитку співпраці. Ми впевнені, що через взаємодію держави та приватного сектора можна побудувати ефективну систему кіберзахисту в Україні”, ― зазначив директор компанії “.

Зазначається, що меморандум відкриває нові можливості для реалізації спільних наукових проєктів, навчання та підвищення кваліфікації кадрів у сферах кібербезпеки, кіберзахисту та телекомунікацій.

Як відомо, китайська приватна компанія Huawei є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв. Компанія створює інтегровані рішення в чотирьох основних галузях – телекомунікаційні мережі, ІТ, “розумні” пристрої і хмарні сервіси.
Водночас президент США Дональд Трамп із 2019 року запровадив заборону американським компаніям співпрацювати або купувати телекомунікаційне обладнання у компаній, що представляють загрозу національній безпеці. Хоча в розпорядженні не згадуються конкретні компанії, воно було використане для того, щоб фактично припинити операції в США з китайськими компаніями, такими як Huawei і ZTE. Міністерство торгівлі СШВ внесло Huawei у “чорний список”. Відтак вони не можуть продавати свої продукти в США або працювати з такими компаніями, як Google чи ARM з метою використання критично важливого програмного забезпечення та ліцензування.

Читайте також:
Верховний Суд залишив у силі вирок китайському шпигунові – 10 років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна