В Одесі відкрили меморіал загиблих на Донбасі військових

 

В Одесі відкрили стіну пам’яті полеглих на Донбасі українських воїнів.

Меморіальна дошка з фотографіями та іменами солдатів й офіцерів виникла за ініціативи представників ПЦУ та місцевих волонтерів, повідомив журналіст Сергій Братчук у четвер, 15 жовтня, у фейсбуці.

“Ми це зробили. В Одесі є Стіна пам’яті загиблих за нашу Незалежність одеситів і мешканців області. Дякую усім причетним. Вічна слава Героям”, – зазначив Братчук, який також займається волонтерством.

Стіна пам’яті учасників АТО/ООС, які поклали своє життя за Україну, відкрита на вул. Пастера, 5 – на фондах кафедрального собору Різдва Христового Православної Церкви України. Серед них – головний корабельний старшина Олександр Хмеляров та полковник медичної служби Олег Кушнір – усього 163 воїни з Одещини, які загинули на Донбасі, додав військовий волонтер.

За словами начальника Одеського обласного відділу Міністерства у справах ветеранів Миколи Сторожука, фінансування цього патріотичного проєкту забезпечило комунальне підприємство “Одеський обласний центр допомоги ветеранам війни”, пише “Укрінформ”.

“Прикро, що в мільйонній Одесі досі не споруджено офіційного меморіалу полеглим воїнам у боях за суверенітет і територіальну цілісність України – є тільки Пам’ятний камінь біля будівлі облдержадміністрації”, – зазначив Сторожук.

Керівники Одеси та області уже п’ять років поспіль організовує урочисті церемонії вшанування пам’яті загиблих захисників Батьківщини біля цього Пам’ятного каменя, де давно мав бути споруджений Меморіал захисникам України.

Нещодавно голова Одеської ОДА Максим Куций провів чергову нараду з архітекторами та ветеранами російсько-української війни з приводу реалізації кращого проєкту цього меморіального комплексу. Але поки що не відомо, хто його реалізуватиме і чи визначені терміни будівництва.

Читайте також:
В Одесі звільнили з гімназії викладачку, яка влаштувала булінг школярці за відповідь українською

У порту “Південний” відкрили причал для базування “Айлендів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна