У ЗСУ випробовують сучасний мобільний пункт управління

 

Фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки проводять визначальні відомчі випробування мобільного пункту управління.

Про це в четвер, 15 жовтня, повідомили в пресцентрі Генштабу ЗСУ.

Офіційна назва пункту – машина штабна з причепом штабним. Наразі випробовують її характеристики та можливості, які заявив виробник.

“Основне її призначення – забезпечення цілодобової роботи та відпочинку оперативного складу пунктів управління за будь-яких погодних умов, незалежно від пори року та часу доби, за відсутності або руйнування інфраструктури життєзабезпечення”, – йдеться в повідомленні.

І машина, і причіп можуть розміщуватися на автомобільному шасі та на ґрунті.

“Сучасна транспортна база, на яку передбачено встановлення модулів, дозволяє здійснювати переміщення як дорогами з різноманітним покриттям, так і бездоріжжям, що забезпечує високу прохідність та маневреність рухомих пунктів управління”, – додають у ГШ.

Машина містить вісім робочих місць оперативного складу пункту управління, обладнаних лінією локальної обчислювальної мережі з можливістю підключення ліній телефонного зв’язку різних типів.

Фото: пресцентр ГШ ЗСУ

Причіп штабний обладнано місцями відпочинку на вісім осіб та елементами санітарно-побутової системи.

Фото: пресцентр ГШ ЗСУ

Обидва модулі укомплектовані підсистемами електроживлення, обігріву, освітлення, кондиціонування та вентиляції, а також фільтровентиляційними агрегатами для забезпечення захисту особового складу від негативного впливу навколишнього середовища.

Рішення щодо можливості допуску дослідного зразка до експлуатації у ЗСУ буде прийматися за результатами проведення випробувань, додали в ГШ.

Читайте також: 
“Хатинки для військових”. У Міноборони презентували житлові модулі для армійців на фронті. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна