“Хатинки для військових”. У Міноборони презентували житлові модулі для армійців на фронті. ФОТО

 

Військовослужбовці на першій та другій лінії оборони будуть забезпечені комфортними мобільними житловими модулями.

Про це йшлося сьогодні під час презентації зразків таких житлових модулів у Міністерстві оборони, повідомляє “Укрінформ”.

“Була задача поліпшити умови для наших хлопців, і не тільки для хлопців, для всіх, хто допомагає нашій армії.  Тут підготовлені мобільні такі хатинки для військових, там все є найголовніше: є кондиціонери, є підігрів-пічка на зиму, там є окремі мобільні пральні”, – зазначив присутній на презентації президент Володимир Зеленський.

Крім того, за його словами, такі житлові модулі містять туалет і душ.

Глава держави зауважив, що щодо кількості мешканців модулів “ще сперечаються” – по четверо чи по шестеро.

Він також поінформував, що є спеціальне житло як для першої лінії оборони, так і для другої.

“Пріоритетна задача для України — це зупинити вогонь і закінчити війну, але ми повинні поліпшувати умови для наших військових, думаю, що нам це знадобиться і в мирних умовах, і для навчань будь-яких військових”, – підкреслив Зеленський.

житловий модуль 1 житловий модуль 2 Житловий модуль для ЗСУ
<
>
Житловий модуль для ЗСУ

Фото: Укрінформ

Разом з тим він зауважив, що є проекти також і на цілі мобільні житлові містечка до 600 осіб, із понеділка мають бути щодо них оголошені тендери. При цьому президент відмітив, що необхідні кошти для цього є, а будуватимуть такі містечка вітчизняні компанії.

Міністр оборони Степан Полторак розповів, що залежно від місцезнаходження військовослужбовців житлові модулі можуть змінюватися.

“Є різні варіанти, і залежно від того місця, де вони застосовуватимуться, буде змінюватися комплектація, модель самого контейнера. Якщо є небезпека життю наших військових, модулі будуть заглиблюватися в землю і трохи конструктивно змінюватимуться, щоб особовий склад не отримав ураження”, – проінформував міністр.

Водночас він зазначив, що якщо модулі і не вкопуватимуться в землю та розміщуватимуться не на першій лінії оборони, то існують спеціальні інженерні засоби захисту контейнера, наприклад, проти ворожих диверсійних груп.

Полторак додав, що сьогодні-завтра перші житлові контейнери будуть відправлені в зону проведення ООС на тестування, і вже після цього буде укладатися договір на закупівлю великої партії модулів.

Як інформувала “Новинарня” ,парламент прийняв закон про житло для військових – переселенців з окупованих територій.

Читайте також:
Ціна зради. Путін підписав указ про надання житла в Криму екс-військовим ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна