У Національній академії сухопутних військ започаткували новий ритуал вшанування полеглих воїнів

 

Особовий склад Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного віддав шану світлій пам’яті випускників навчального закладу, які поклали свої життя, захищаючи Україну.
Відсьогодні у виші було започатковано новий формат ритуалу вшанування загиблих героїв, чиї імена вкарбовані на Алеї пам’яті випускників Академії.

Про це в середу, 14 жовтня, повідомили в пресцентрі Міноборони.

“Тепер, після сигналу сурми, ім’я кожного полеглого українського воїна, який навчався чи проходив службу тут, буде раз у раз проголошуватись, аби ніколи не були забутими”, – йдеться в повідомленні.

Продовжилися заходи на Личаківському цвинтарі, де керівництво області разом із громадськістю, військовослужбовцями гарнізону, близькими й рідними захисників української держави вшанували героїв, похованих на полях почесних поховань.

Фото: пресцентр МОУ

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбулась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив преосвященний Владика Степан Сус.

Традиційно до проведення усіх святкових заходів активно долучились військовослужбовців роти почесної варти та військового оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Нагадаємо, що 14 жовтня в Україні відзначають День захисника України, а також Покрову Пресвятої Богородиці та День українського козацтва. З 2015 року День захисника – державне свято і неробочий день.

Читайте також:
Президент присвоїв почесні найменування військовим частинам ЗСУ, НГУ та ДПСУ

8-ий полк спецпризначення показав ефектне відеовітання з нагоди Дня захисника України та Дня козацтва

329 юнаків і дівчат склали урочисту клятву ліцеїста Київського військового ліцею ім. Івана Богуна. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна