Зеленський в Анкарі підпише нову військову угоду з Туреччиною

 

Україна і Туреччина планують підписати нову військову угоду під час візиту президента Володимира Зеленського до Анкари.

Проєкт угоди був схвалений на засіданні уряду у вівторок, 13 жовтня.

“В рамках проведення у Турецькій республіці в період з 15 по 17 жовтня візиту президента України планується підписання проєкту рамкової військової угоди між Кабінетом міністрів і урядом Туреччини” – сказав міністр оборони Андрій Таран.

Від України уповноважений підписати цю угоду міністр оборони.

“Ухвалення проєкту акта створить правові підстави для розширення двостороннього співробітництва в зазначеній сфері за 21 напрямом” – повідомив Таран.

“Наша взаємодія з турецькими партнерами надзвичайно динамічна. Лише у липні ми обговорювали у Києві робочі моменти з Міністром національної оборони Туреччини Хулусі Акаром – і ось фінішна пряма. Така взаємодія, повторю, відображає стратегічний характер наших відносин та взаємну налаштованість на забезпечення миру і безпеки у Чорноморсько-азовському регіоні“, – зазначив Андрій Таран.

Міністр оборони також наголосив, що нещодавно затверджена президентом Стратегія національної безпеки України визначає саме Турецьку Республіку як одну з країн, з якою Україна розвиватиме стратегічне партнерство для захисту національних інтересів та зміцнення регіональної безпеки.

Додамо, що Туреччину український президент відвідає наприкінці місяця.

Читайте також:
Міністр оборони Туреччини зустрівся з Тараном та Зеленським: про що говорили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна