СБУ викрила групу зловмисників, які підробляла паспорти громадян ЄС

 

Контррозвідники Служби безпеки України викрили міжрегіональну групу зловмисників, що підробляли та продавали паспорти громадян країн Європейського Союзу.

Про це в понеділок, 12 жовтня, повідомив пресцентр СБУ.

За даними слідства, зловмисники діяли під прикриттям агенції з підбору персоналу для роботи в європейських країнах.

“Для охочих працевлаштуватися за кордоном ділки виготовляли “липові” ID-картки резидентів країн Східної Європи та видавали їх за офіційні документи”, – йдеться у повідомленні.

Для виготовлення фальшивих документів група облаштували п’ять підпільних “типографій” у приватних помешканнях у Львові, Дрогобичі та кількох населених пунктах Рівненщини. Вартість комплекту підроблених документів становила від 300 євро.

Під час обшуків за адресами проживання та реєстрації учасників групи правоохоронці виявили чорнову документацію, банківські картки та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності, а також оргтехніку, яку використовували для виготовлення підробок.

Як інформувала “Новинарня“, Кіпр розслідує законність видачі “золотих паспортів” Коломойському, Боголюбову й Григоришину.

Читайте також:
У Києві затримали шахраїв, що продавали посади помічників нардепів “Слуги народу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна