Дуда вшанував у Биківні пам’ять жертв Катині й нагадав про агресію Росії

 

У 80-ту річницю Катинського злочину президент Польщі Анджей Дуда вшанував пам’ять польських офіцерів на території Національного історико-меморіального заповідника “Биківнянські могили” у Києві.

Про це польський лідер написав у неділю, 11 жовтня, в твіттері.

“Правда і пам’ять мусять тривати. Сьогодні на Польському воєнному цвинтарі в Биківні вшановую пам’ять замордованих 80 років тому НКВС 3 435 польських в’язнів з українського Катинського списку, які загинули за вільну та суверенну Польщу”, – йдеться у дописі.

Допис у соцмережі був зроблений українською мовою.

За словами Анджея Дуди, польські історики переконані у тому, що Катинський злочин – розстріл кількох десятків тисяч польських офіцерів – був помстою Йосипа Сталіна за поразку більшовиків під Варшавою в 1920 році.

Польський лідер наголосив, що в Биківні також поховані тисячі українців, яких убив радянський режим, щоби “знищити український народ, а тих, хто залишиться, підкорити до статусу рабів”.

Анджей Дуда також зауважив, що Росія відібрала в України Крим та окупувала частини Луганської і Донецької областей.

Він вважає, що спільним обов’язком є “повернення в Україні та Європі тих кордонів, які повинні тут бути”, що відповідає міжнародному праву та справедливості.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда прибув в Україну з триденний візитом 11 жовтня.

Читайте також:
Перед візитом Дуди поляки “відновили” сплюндрований меморіал на могилі вояків УПА біля Верхрати. Але щось пішло не так

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна