COVID-лікарні Харківщини заповнені на 100%,- голова ОДА

 

У Харкові міські та обласні лікарні вже на 100% заповнені пацієнтами з СOVID-19, і лише за рахунок вільних дитячих ліжок та місць для вагітних регіон утримується в помаранчевій зоні.

Про це заявив у п’ятницю, 9 жовтня, голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер, передає “Укрінформ”.

“Фактично, ми маємо “помаранчеву” зону. А реально ми навіть не в “червоній” зоні, а вже в “чорній”. Заповненість ліжок насправді зараз є стовідсотковою. Для того, щоби формально перейти в “червону” зону, нам необхідно п’ять днів поспіль мати заповненість за одним критерієм 75%. На сьогодні заповненість 70%”, – сказав Кучер.

Він пояснив, що показник такий, бо вільними залишаються ліжка, виділені для дітей (з 500 наразі зайняті 11), та ліжка в міському пологовому будинку №2 (з виділених 110 зайняті дев’ять).

“Лише завдяки цьому на сьогодні ми ще залишаємося в “помаранчевій” зоні”, – зазначив Кучер.

За його даними, кількість щоденних госпіталізацій у регіоні перевищує кількість виписаних пацієнтів.

“Госпіталізуються від 60 по області до 90 осіб, для того, щоб нам розмістити цих людей, а є такі, які перебувають у вкрай тяжкому стані, нам необхідно таку саму кількість і виписати. Це якраз є підтвердженням того, що ситуація є критичною”, – заявив голова ОДА.

Він додав, що найближчим часом буде додатково виділено 320 ліжок в обласних і міських лікарнях, також заклади планують додаткову закупівлю концентраторів.

Нагадаємо, нещодавно міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що ситуація з поширенням коронавірусу в Україні “серйозніша, ніж будь-коли з початку епідемії”.

Читайте також:
В Україні продовжує зростати число інфікованих коронавірусом – 5800 за добу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна