Внаслідок російської агресії на Донбасі загинули 147 дітей, ще 392 отримали поранення

 

За даними спільної Моніторингової місії з прав людини, з 2014 року внаслідок збройної агресії Російської Федерації на Донбасі загинули 147 дітей, ще 392 отримали поранення.

Про це в п’ятницю, 9 жовтня, повідомляє пресслужба Донецької обласної прокуратури.

“Майже щодня ми отримуємо сумну статистику щодо збільшення фактів порушення прав дітей на окупованих територіях. Однак ще однією проблемою є втягування неповнолітніх до воєнного конфлікту, зокрема створення для них так званих «військово-патріотичних клубів». На підставі інформації, яку отримали від громадських організацій, прокуратурою зареєстровано декілька кримінальних проваджень”, – зазначив в.о. обов’язки керівника обласної прокуратури Євген Білоусов під час круглого столу на тему порушень норм міжнародного гуманітарного права в умовах збройного конфлікту і у тому числі – порушень прав дітей на територіях, тимчасово окупованих Російською Федерацією.

Учасники круглого столу обмінялись напрацюваннями на шляху до виявлення та документування подібних злочинів, а також узгодили подальші кроки задля досягнення кінцевої мети – притягнення до кримінальної відповідальності усіх, хто заради своїх особистих та політичних амбіцій втягують дітей у воєнний конфлікт.

Як інформувала “Новинарня“, в Україні більше 39 тисяч дітей отримали статус постраждалих унаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, також понад 190 тисяч дітей стали вимушеними переселенцями через військовий конфлікт на Донбасі.

Читайте також:
У прокат виходить фільм “Уламки” про дітей, які постраждали від війни на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна