У Лондонському Тауері з’явиться аудіогід українською – перший у Британії

 

Перша леді Олена Зеленська відвідала музей Лондонського Тауера, де за її ініціативою був підписаний Меморандум про започаткування першого на території Великої Британії україномовного аудіогіда.

Про це в четвер, 8 жовтня, повідомили в пресцентрі офісу президента.

Відповідно до положень меморандуму, Адміністрація історичних королівських палаців підтримує ініціативу першої леді та бере на себе зобов’язання найближчим часом запровадити україномовний аудіогід в одному з найвизначніших місць не лише Великої Британії, а й світу – Лондонському Тауері (Tower of London).

Окремою важливою домовленістю є готовність британських партнерів і надалі співпрацювати з Україною та поширювати практику запровадження аудіогідів українською в інших музеях та історичних королівських палацах країни.

Фото: пресцентр ОПУ

“Для України й для мене особисто аудіогіди українською – це не тільки про зручність і доступність. Це, перш за все, про прийняття України у світі, про її голос, який незабаром можна буде почути і в Лондонському Тауері. Щиро вдячна всім, хто підтримав мою ініціативу та заклав фундамент для того, щоб в одному з найвидатніших та найвідоміших місць світу скоро лунала й українська мова”, – сказала Зеленська.

Як відомо, Лондонський Тауер (англ. Her Majesty’s Royal Palace and Fortress, Tower of London) – одна з найвизначніших архітектурних пам’яток Великої Британії, історичний центр Лондона.

Входить до переліку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Щороку музей відвідують майже 3 млн туристів.

Як інформувала “Новинарня“, у художній галереї Відня з’явився аудіогід українською мовою. 

Читайте також:
У Латвійському національному художньому музеї запустили аудіогід українською

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна