Справу підозрюваного в держзраді й організації теракту генерал-майора СБУ Шайтанова передали до суду

 

Офіс генерального прокурора направив до суду обвинувальний акт щодо одного з колишніх керівників Центру спеціальних операцій “А”, генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова за фактом вчинення державної зради і замаху на скоєння терористичного акту.

Про це в четвер, 8 жовтня, інформує пресслужба офісу генпрокурора.

“Прокурори офісу генерального прокурора затвердили та направили до суду обвинувальний акт стосовно одного з колишніх керівників Центру спеціальних операцій “А” генерал-майора Служби безпеки України за фактом вчинення державної зради та замаху на скоєння терористичного акту”, – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування встановило, що генерал-майор збирав на території України інформацію, що становить державну таємницю, та передавав її представникам спецслужб РФ. За їх завданням на території Української держави він підшуковував осіб для вчинення теракту серед ексвійськовослужбовців СБУ.

“Злочин планувався з метою залякування населення шляхом заподіяння насильницької смерті майору ЗС Чеченської Республіки Ічкерія, який з лютого 2015 року під час війни на Сході України очолював Міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва”, – повідомили в офісі генпрокурора.

У разі доведення вини йому загрожує позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

Як інформувала “Новинарня“, 14 квітня контррозвідка СБУ затримала генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, якого підозрюють у державній зраді та вчиненні терористичних актів. Зокрема, за завданням російських спецслужб він планував вбивство відомого добровольця Адама Осмаєва.

15 квітня цього року Шевченківським районним судом міста Києва йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб.

9 березня в Нідерландах почався судовий процес у справі про збитий “Боїнг” рейсу MH17.

Шевченківський районний суд міста Києва продовжив термін перебування Шайтанова під вартою до 25 листопада.

Читайте також:
СБУ оприлюднила доказ того, що вербувальник генерала Шайтанова керував терористами на Донбасі. АУДІО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна