Британський уряд схвалив кредитні гарантії на £2,5 млрд для торгівлі з Україною

 

Експорто-кредитна агенція уряду Великої Британії відновлює свою роботу на українському ринку з можливістю видачі кредитних гарантій на суму до 2,5 млрд фунтів стерлінгів.

Про це інформує пресслужба британського уряду в четвер, 8 жовтня.

“UKEF відновлює покриття британського експорту в Україну і тепер може надати підтримку до 2,5 млрд фунтів стерлінгів для стимулювання експорту Великої Британії до країни”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пізніше британський міністр з питань міжнародної торгівлі Раніл Джаявардена підпише Меморандум про взаєморозуміння з представниками українського уряду, в якому будуть вказані галузі, що зможуть отримати вигоду від підтримки UKEF, та який допоможе збільшити торгівлю між двома країнами.

Пріоритетними секторами співпраці вказані оборона, сільське господарство, інфраструктура, енергетика та охорона здоров’я.

Як інформувала “Новинарня“, Україна й Велика Британія підписали Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство.

Читайте також:
Зеленські на території Вестмінстерського абатства вшанували жертв Голодомору та війни на Сході

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна