Біля окупованого села на Донеччині росіяни встановили 225 протитанкових мін, – ОБСЄ

 

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували поблизу населеного пункту Нижнє Лозове Донецької області 225 протитанкових мін, встановлених російськими окупаційними військами у порушення низки міжнародних договорів.

Про це в четвер, 8 жовтня, повідомляє пресслужба штабу ООС з посиланням на звіт місії від 7 жовтня.

“4 жовтня у полях поблизу населеного пункту Нижнє Лозове безпілотник Спеціальної моніторингової місії знову зафіксував сукупно 225 протитанкових мін, встановлених у кількох місцях. Зокрема, 43 міни встановлено приблизно за 2,5 км на захід, 122 міни в полі орієнтовно за 3,5 км на північний захід та 60 мін орієнтовно за 2,5 км на південний захід від цього населеного пункту”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ці факти свідчать про порушення російськими-окупаційними військами низки міжнародних договорів, зокрема щодо застосування конкретних видів звичайної зброї, заборони або обмеження застосування мін, мін-пасток, інших пристроїв, заборони застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін тощо.

В штабі нагадали, що у статті 1 Оттавської конвенції від 1997 року зазначено, що кожна держава зобов’язується ніколи і ні за яких обставин не застосовувати протипіхотні міни; не розробляти, не виробляти, не набувати іншим чином, не накопичувати, не зберігати і нікому не передавати, прямо чи опосередковано, протипіхотні міни; не допомагати, не заохочувати і не спонукати будь-яким чином будь-кого до проведення діяльності, забороненої для держави-учасниці згідно з цією Конвенцією.

“Порушуючи міжнародні договори та взяті на себе зобов’язання у рамках Мінського процесу, російсько-окупаційні війська продовжують проводити заходи з дистанційного мінування місцевості в районах, прилеглих до позицій підрозділів Об’єднаних сил та інженерного обладнання позицій”, – наголосили в штабі ООС.

В пресслужбі також звернули увагу цивільного населення на необхідність підвищення пильності під час пересування в районах проведення ООС.

Читайте також:
В ОРЛО жінка шукала корову біля Золотого-5 та підірвалася на вибухівці разом із сином

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна