В ОРЛО жінка шукала корову біля Золотого-5 та підірвалася на вибухівці разом із сином

 

На окупованій території Луганщини наприкінці вересня місцева жителька із 11-річним сином підірвалися на вибуховому пристрої, внаслідок чого жінці ампутували ногу, а хлопчик потребував операції на очах.

Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні № 239/2020 від 7 жовтня 2020 року, повідомляє Укрінформ.

У документі зазначається, що подія сталася у полі поблизу Золотого-5 (Михайлівка) за 61 км на захід від Луганська.

Зокрема, 6 жовтня жінка (40-49 років) телефоном повідомила спостерігачам, що 28 вересня вона разом із сином і дочкою шукала свою корову в полі поблизу Золотого-5 (Михайлівки), де наступила на вибуховий пристрій.

Вона зазначила, що отримала серйозні поранення лівої ноги, яку довелося ампутувати нижче коліна, а також численні поранення правої ноги. Жінка додала, що її син отримав поранення очей, а дочка не постраждала.

Того ж дня, зазначають в ОБСЄ, сестра постраждалої телефоном поінформувала команду місії, що 28 вересня дізналася про інцидент від дочки постраждалої, а коли дісталася зазначеного поля, побачила поранених сестру та племінника.

29 вересня у лікарні Первомайська (непідконтрольний урядові, за 58 км на захід від Луганська) медичний персонал повідомив спостерігачам, що 28 вересня до них доправили жінку (40-49 років) з пораненнями, що відповідали наслідкам спрацювання вибухового пристрою, та додав, що її прооперували.

Крім того, того ж дня медики лікарні у Луганську сказали команді місії, що 28 вересня було госпіталізовано хлопчика (11 років) з пораненнями, що відповідали наслідкам спрацювання вибухового пристрою, і що йому прооперували очі.

Як інформувала “Новинарня“, на окупованій Луганщині жінка підірвалася на міні. 

Читайте також:
“HALO, міни!” Як міжнародна гуманітарна організація розміновує землю Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна