“Україна – найкращий друг, РФ – окупант”: литовські військові й дипломати відвідали Донеччину. ФОТО

 

Представники Командування об’єднаних сил на Донеччині зустрілися з делегацією Литви, яку очолив надзвичайний і повноважний посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас.

Про це в середу, 7 жовтня, інформує пресцентр штабу ООС.

Під час сторони відвідали одну з бригад оперативно-тактичного угрупування “Схід”.

На початку зустрічі виконувач обов’язків заступника командувача ОС підполковник Євген Рижов ознайомив Сарапінаса із поточною безпековою ситуацією в районі проведення операції Об’єднаних сил.

“Командир бойової бригади наочно і детально ознайомив литовських військових колег та представників посольства із ситуацією на лінії розмежування у районі відповідальності його бойових підрозділів”, – йдеться у повідомленні.

Також обговорили факти прицільних обстрілів українських позицій, обладнання інженерних позицій ворожою стороною та масштабних пожеж, внаслідок підступної діяльності російських окупаційних військ.

Командир литовської військової тренувальної місії в Україні, підполковник Томас Матулевічус порушив питання, пов’язані із підготовкою українських військових, зокрема – злагодженням військових підрозділів у пунктах постійної дислокації перед виконанням бойових завдань на лінії розмежування.

<
>

Своєю чергою, представники литовських ЗС і дипломати зазначили, що найбільшим дестабілізатором ситуації на Донбасі є Російська Федерація. А також, що народ Литви підтримує Україну і вважає її своїм братським народом.

Вони подякували за можливість поспілкуватись з бойовими підрозділами, обмін досвідом та за традиційну українську гостинність.

“Для нас Україна є важливим стратегічним партнером, а також – найкращим другом. Підтримка України свідчить про нашу боротьбу з агресором і окупантом яким є Російська Федерація. В нашій країні – це аксіома. Це розуміє кожен пересічний громадянин. Наша тренувальна місія готова завжди бути поряд з українцями. Дякуємо, що приймаєте нашу допомогу, дякуємо вам, за такий цікавий і насичений день”, – сказав Сарапінас.

Читайте також:
5 років ЛитПолУкрбриг: у Любліні урочисто відзначили річницю створення міжнародної бригади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна