Перенесення місцевих виборів неможливе, – Разумков

 

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков назвав неможливим перенесення місцевих виборів в Україні.

Про це у вівторок, 6 жовтня, повідомила пресслужба Верховної Ради.

“Перенесення місцевих виборів у моєму розумінні, як голови Верховної Ради України, неможливе, бо законних підстав для зміни часу проведення виборів немає. Вибори мають відбутися “за будь-якої погоди” 25 жовтня 2020 року, як це й заплановано, бо всі процеси запущені”, – сказав Разумков.

Він  зазначив, що єдиним винятком може стати указ президента про запровадження надзвичайного або воєнного стану після рішення РНБО.

“Наступним кроком Верховна Рада або схвалює, або не схвалює таку пропозицію  щодо перенесення виборів. Сподіваємося, підстав для цього не буде”, – сказав Разумков.

При цьому голова Верховної Ради наголосив, що запровадити надзвичайний стан можна лише на 30 або 60 днів і вибори може бути  відтерміновано на цей час.

“Відмінити  проведення виборів немає об’єктивної можливості, оскільки це норма Конституції”, – додав Разумков.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія призначила на неділю, 25 жовтня, вибори депутатів до сільських, селищних, міських рад територіальних громад, а також сільських, селищних та міських голів, які відбудуться вперше після скорочення кількості адміністративних районів з 490 до 136.

Читайте також:
На місцевих виборах 5% бар’єр подолають п’ять партій, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна